online_platform_hero_image

Jouw online platform laten ontwikkelen door Atabix?

Wij begeleiden je van “idee” tot en met “scale-up”

Hoe je van jouw idee een werkend online platform maakt

thomas-van-den-oever
Thomas van den Oever
Nov. 2019

Als ondernemer zit je bomvol ideeën. Waar anderen een risico zien, zie jij een kans. Waar anderen voor zekerheid in het heden kiezen, investeer jij in jouw toekomstvisie. Dat maakt ondernemen nou net zo leuk: je bent een voorloper en een ontdekker, en je gaat vol passie en energie het avontuur aan. Altijd en overal.

Maar hoe zorg je ervoor dat het niet bij ideeën blijft? Hoe maak je van jouw droom de werkelijkheid? Wij helpen je bij het ontwikkelen van je online platform en nemen je zorgen uit handen.

Jouw innovatieve idee tot leven brengen?

Wat maakt een start up succesvol?

Sinds de oprichting van Atabix in 2009, hebben wij tientallen startups geholpen door online platforms te ontwikkelen. Met die platforms zijn meer dan eens bestaande markten stevig ontwricht of nieuwe markten aangeboord. De ervaring leert dat succesvolle startups een aantal dingen met elkaar gemeen hebben:

betrouwbare-partners
Betrouwbare partners

In Nederland kun je op elke straathoek wel een Digital Agency vinden. Maar niet ieder bureau past bij wat jij als ondernemer nodig hebt, en dat kun je er vanaf de buitenkant vaak niet aan zien. Atabix nodigt je graag uit om ervaringen te delen en over jouw ideeën te sparren. Ondernemers met een hulpvraag zijn bij ons altijd van harte welkom, en wij vertellen je graag meer over onze eigen ervaringen als ondernemers.

uitvoerbaar-plan
Een uitvoerbaar plan

Tussen een innovatief idee en de werkelijkheid zit vaak een enorm gat. Een goed plan helpt dat gat te overbruggen. Atabix Solutions helpt je graag om een ambitieus, maar concreet en realistisch plan met heldere doelstellingen en budgettering te ontwikkelen om de sprong te wagen!

ondernemerschap
Ondernemerschap

Dat wil zeggen: een goed idee, gecombineerd met het lef en de wil om handen uit de mouwen te steken en veranderingen te realiseren.

funding
Funding

Zelden is een start up vanaf het begin winstgevend; en winstgevendheid is vaak ook niet het eerste doel. Maar je zult ook als ondernemer nog steeds op zaterdag naar de bakker moeten, en misschien moet je zelfs personeel (en leveranciers!) betalen.

Atabix heeft al vele online platforms voor startups ontwikkeld

Succesvolle startups maken gebruik van moderne softwaretechnieken om nieuwe markten aan te boren, of om deze zelfs vanuit het niets te creëren. Daarnaast zijn dit soort “Digital Natives” leidend inhet gebruiken van big data en de automatisering van handmatige backoffice processen. Zodoende zijn ze in staat om met een klein en efficiënt team enorme markten te verstoren. Atabix is de trotste technische partner van succesvolle startups in allerlei verschillende sectoren – van retail- en communicatietechnologie tot uitzendwerk en onderwijs. Een kleine greep uit ons portfolio bewijst dat wij geen uitdaging uit de weg gaan:

boldking

Voor Boldking maakten wij een online platform voor abonnementen op aan huis bezorgde scheermessen, zodat je ze nooit meer vergeet mee te nemen uit de supermarkt. Tevens automatiseerden wij een groot deel van de backoffice processen, waarmee Boldking de afgelopen jaren in staat was om uit te breiden naar elf landen in Europa.

boldking
wurcly

Met Wurcly ontwikkelden we een mobiele app waarmee werkgevers en werknemers elkaar zonder uitzendbureau konden vinden voor uitzendwerk. Daarnaast realiseerden we voor werkgevers een kostenreductie van ruim 50% op de toeslagen van dat uitzendwerk.

scool

Samen met sCoolSuite Concepts ontwikkelden we, op basis van de laatste inzichten op het gebied van onderwijs, een webapplicatie geschikt voor iPads. Met deze app kunnen duizenden ouders, leraren en leerlingen via een flexibel en geautomatiseerd les- en roostersysteem de ontwikkeling van de leerlingen bijhouden.

scool

Jouw innovatieve idee tot leven brengen?

Wat kan Atabix voor jouw startup betekenen?

Bij Atabix werken gespecialiseerde developers, designers en projectmanagers die tot wel tien jaar ervaring per persoon hebben met het ontwikkelen van online platformen voor startups in verschillende sectoren.

Die ruime ervaring zorgt ervoor dat we startups in vrijwel iedere levensfase (van “idee” tot en met “scale-up”) kunnen helpen. Typische onderwerpen waar wij onze klanten dagelijks mee helpen zijn bijvoorbeeld:

 • Productontwikkeling. We toetsen de haalbaarheid van jouw ideeën in de praktijk en werken deze uit tot functionele specificaties. We sparren en geven feedback. We ontwikkelen Proof of Concepts en releasen deze in rap tempo in een bruikbare vorm naar de gezamenlijk gedefinieerde gebruikersgroep. Gaandeweg leer jij steeds meer over de markt die je gaat veroveren en wat jouw potentiële klanten triggert en werken wij steeds efficiënter met jou samen. Ondertussen wordt jouw product met iedere iteratie beter.
 • Online platform kickstarten. Je voelt je zeker over de haalbaarheid, marktwaarde en potentie van jouw product, en je bent klaar om een eerste versie van jouw product “in het groot” te ontwikkelen. Op basis van jouw eisen in termen van noodzakelijke functies, te behalen milestones en budget stellen wij een project roadmap samen. In tweewekelijkse iteraties ontwikkelen wij de eerste versie van jouw product, en testen we iedere deeloplevering in de praktijk. Je bent veel bij ons op kantoor om samen met jouw vaste developers en projectmanager te werken.
 • Doorontwikkeling van het online platform. Jouw platform staat als een huis, je hebt een steady aandeel vaste klanten en al een aardige cashflow. Je bent niet meer zo veel bezig met softwareontwikkeling als tijdens het kickstarten van je platform, maar je merkt dat jouw lijst met ideeën er niet korter van wordt – integendeel zelfs. Jouw vaste team van developers vindt het leuk om als klankbord te fungeren voor jouw ideeën, waardoor je in het tempo dat past bij jouw wensen en budget kunt blijven doorontwikkelen. Of dat nu dagelijks, wekelijks of maandelijks is. En uiteraard kun je ze altijd bellen als je een vraag hebt.
 • Opschalen. Jouw online platform heeft het gemaakt in Nederland. Je bent een ontwrichtende kracht in de markt en concurrenten moeten serieus rekening met je houden. Je buren zien advertenties over jouw bedrijf op hun Facebook feed en in de pauze van de landelijke voetbalkraker is jouw bedrijf tussen de tv-reclames ook al niet meer te missen. Om de stap naar het buitenland te maken moet je veel regelen, maar de software die wij geschreven hebben was er al klaar voor sinds dag één. Wel krijg je met een steeds groter wordend personeelsbestand ineens een grotere behoefte aan workflow-optimalisatie. Voor ons geen probleem, ook met het ontwikkelen van geautomatiseerde workflow systemen hebben wij ruime ervaring en helpen we graag!
 • Transitie naar een eigen of hybride team. Jouw bedrijf is een gevestigde naam. Je aandacht verschuift van het verstoren van de markt naar business optimalisatie en procesefficiëntie. Het online platform dat je bij ons hebt laten ontwikkelen zie je als strategische asset, en je hebt de behoefte om de ontwikkeling hiervan te insourcen. Geen probleem! Als servicebureau begrijpen wij dat sommige bedrijven ervoor kiezen om softwareontwikkeling in eigen huis te halen. Wij helpen je graag met de digitale transformatie van jouw bedrijf, zodat je daarna met je eigen mensen verder kunt ontwikkelen aan het platform. En mocht je op ons terug willen vallen, dan is een hybride model waarbij onze developers jouw team adviseren of een constructie waarbij we op aanvraag helpen ook nog mogelijk.
kantoor

Jouw innovatie idee tot leven brengen?

Wat kost het om een online platform bij Atabix te laten ontwikkelen?

Eén van de meest gestelde vragen die wij horen is “Wat kost het om mijn online platform te laten ontwikkelen?”.

Wij kunnen op basis van één gesprek vaak een goede indicatie geven van de kosten voor de eerste versie van een platform. Bovendien kunnen we goed inschatten wanneer het platform klaar zal zijn. Om een goede schatting te kunnen geven moet je echter wel het een en ander met ons kunnen delen over jouw (idee voor een) startup:

Ambities

Hoe groot is je markt, wat ga je ongeveer rekenen voor jouw product, en wil je ook naar het buitenland?

ambities
Team

Hoeveel mensen werken er in jouw (toekomstige) bedrijf, en hoe wendbaar is het team? Heb je bijvoorbeeld hulp nodig met de implementatie van het platform in je eigen team, of heb je mensen in dienst die dit zelf gaan doen?

team
Budget

Het is vaak moeilijk voor klanten om hun budget met ons te delen, maar het is van essentieel belang om hier vanaf het begin transparant over te zijn. Hoe beter wij weten wat jouw budget is, hoe beter wij een platform kunnen ontwikkelen dat past bij de grenzen van jouw budget.

budget
Deadlines

Je hebt vast een uiterste datum in je hoofd voor de lancering van jouw platform. Hoe beter wij weten wanneer deze uiterste datum is, hoe beter wij in staat zijn om een roadmap te ontwikkelen die al jouw milestones naar tevredenheid haalt.

deadlines

Vanzelfsprekend zijn wij omgekeerd even transparant over onze dienstverlening en wat je van ons kunt verwachten:

 • Het platform is van jou. Dus je bent formeel ook de contractant van de server(s) waarop het platform gehost wordt. Als je wilt krijg je tevens toegang tot de GIT-repo waar de code versies op worden bijgehouden.
 • Op verzoek kunnen wij een NDA overeenkomen, zodat je zeker weet dat jouw idee vertrouwelijk is – en blijft.
 • Bij Atabix werken technische experts zowel op het gebied van front-end, als op het gebied van back-end. Wij maken geen gebruik van offshore teams. Iedereen die bij ons in dienst is, werkt op het kantoor in Amsterdam.
 • Wij stellen een vast team beschikbaar. Dit werkt voor jou het meest efficiënt en tegelijkertijd weet je zeker dat je niet afhankelijk bent van een eenling.
 • Ons tarief is €100 per uur. Wij factureren maandelijks achteraf op nacalculatie en wij specificeren iedere factuur.
 • De bezetting die je bij ons afneemt is geheel naar behoefte in te vullen. 1 of 2 dagen per week is mogelijk, maar als je snelheid wilt maken is het ook mogelijk om voor langere perioden meerdere developers tegelijkertijd te reserveren voor jouw project.
 • Er zijn ook dingen die wij niet doen; denk bijvoorbeeld aan online marketing. Voor zulke zaken kunnen wij je helpen om het bureau te vinden dat bij je past.

Heb jij een innovatief idee voor een online platform? Inspireer ons!

Are you already convinced of the added value, automation can bring to your organization? Let’s have a chat over a cup of coffee or tea and discover how we can help each other.

Fill in the contact form and we will contact you the same day to make an appointment.

Accepteer eerst de Privacy Voorwaarden!

Thanks!

We will contact you today!

autograph

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn gebruiken we cookies. Accepteer de cookies om de website optimaal te kunnen gebruiken.